Az oldalon cookie-kat és a Google Analytics szolgáltatását használjuk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk a honlapunkon.

Ha kikapcsolja a cookie-kat, annak hatása lehet az oldal működésére. A beállításokat bármikor megváltoztathatja, kérjük ezzel kapcsolatban nézze meg a böngésző információkat, vagy a segítség oldalt.

Rúgások


A Wing Chun jellemzően déli megoldásként leginkább csak alacsony magasságban használ rúgásokat, s azokból is inkább csak a különféle taposó változatokat. Itt is elsődlegesen a sérülékeny részeket (pl. térd) támadjuk.

Jik tek
Jik tek (Zhi ti, Rúgás előre) a stílus leggyakrabban használt rúgástechnikája. Felemeljük a térdünket, majd taposó mozdulattal kinyújtjuk előrefelé a lábunkat. A csípő lábemelés közben nem billen előre.

1 Rugas kiindul 1

 

1 Rugas Jik 2

 

1 Rugas Jik 3

Jak tek
A Jak tek-et (Ce ti, Oldalsó rúgás) ugyanúgy térdfelrántással indítjuk mint az egyenes rúgást, majd a láb nyújtásával egy időben ráfordítjuk a csípőnket a rúgás irányára, de nem fordulunk teljesen ki.

1 Rugas kiindul 2

 

1 Rugas Jak 2

 

1 Rugas Jak 3

Yau tek
A Yau tek (Rou ti, Taposó rúgás) végrehajtása ugyanolyan, mint a Jik tek-nek, de itt a célpont a láb (általában a térd).

1 Rugas kiindul 1

 

1 Rugas Yau

 

1 Rugas Yau 2