Az oldalon cookie-kat és a Google Analytics szolgáltatását használjuk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk a honlapunkon.

Ha kikapcsolja a cookie-kat, annak hatása lehet az oldal működésére. A beállításokat bármikor megváltoztathatja, kérjük ezzel kapcsolatban nézze meg a böngésző információkat, vagy a segítség oldalt.

Nei Dan Qigong

A Nei Dan rendszere

Egyszerűbb értelmezésben a Wai Dan, vagy „Külső Elixir" gyakorlatoknál a végtagokban található energiacsatornákat (akupunktúrás, vagy meridiánvezetékek) serkentjük, s ezen keresztül hatunk az egész testre, míg a Nei Dan, vagy „Belső Elixir" gyakorlatoknál pont fordítva, a belső erőközpontokra koncentrálunk, s onnan kiindulva töltjük fel a testet energiával.

Wu Taiji Wai Dan Qigong

Az itt bemutatásra kerülő Qigong sorozat a Tai Ji 24 karakteres formájához hasonlóan újabb keletű gyakorlatsor. A „8 brokáttekercs“ mintájára állították össze a már korábban is meglévő Qi gyakorlatokból és különféle Tai Ji mozgáselemekből.
A sorozat a „Wai Dan“, vagyis „Külső Elixir“ gyakorlatok közé tartozik. A „Külső Elixir“ gyakorlatoknál a végtagokban található energiacsatornákat (akupunktúrás, vagy meridiánvezetékek) serkentjük, s ezen keresztül hatunk az egész testre, míg a „Nei Dan“, vagy „Belső Elixir“ gyakorlatoknál pont fordítva, a belső erőközpontokra koncentrálunk, s onnan kiindulva töltjük fel a testet energiával.
Az egyszerűsített mozgások átmozgatják az egész testet, serkentik a vér és nyirokkeringést, javítják az izületek munkáját, segítik a helyes légzés és testtartás kialakítását.

Qi és Qigong

A Qi

Mi a Qi?
A Qi jelentése levegő, lélegzet, illetve energia.
A Qi, ha valamilyen megfogalmazást akarok adni neki: a világmindenséget átható erő, ami egyszerre élteti és mozgatja is azt. Így minden energia – a látszólagos elkülönültség mellett is – egy és ugyanaz.